Sëmundjet

Në kontrollë pranohen pacientët të cilët vuajnë nga sëmundjet e ndryshme ortopedike dhe reumatologjike si dhe sëmundjet e eshtrave dhe nyjeve apo rastet kur kërkohet trajtim konzervativ apo kirurgjikal.

Rastet më të shpeshta për të cilat pacientët lajmërohen në kët ordinancë specialistike jane:

 • Dëmtimet e nyjes së kukit, gjurit,shpatullës,këmbës,dorës,
 • Deformimet e gjymtyrëve “X” ose “ O “ te këmbëve (varus apo valgus) të gjurit,
 • Shkurtimi I gjymtyrëve apo shtati I shkurtër,
 • Dëmtimi I miniskusit,
 • Demtimi I Ligamenteve,
 • Problemet që ndodhin tek sportistët,
 • Problemet pas frakturave të eshtrave dhe qrregullimet e nyjeve,
 • Defektet e eshtrave dhe të nyjeve,
 • Infeksionet e eshtrave dhe te nyjeve,
 • Gungat dhe dhe deformitetet e tjera te shputave,
 • Rastet e shpeshta te pëlkimit te shpatullës dhe mollëzës së gjurit,
 • nyjet joreale dhe moszhvillimi I eshtrave,
 • shërimi I ngadalësuar pas thyerjes se eshtrave dhe pas operacionit,
 • Tumoret e eshterave,
 • Nevoja për rehabilitim,
 • Dhimbjet në shpindë, qafë dhe nyje.